Kalamari ja lõhutud liha

4-le

  • 200 g veise sise- või välisfileed
  • 1 sibul
  • lendkala marja
  • kuivatatud tšilli helbeid
  • 2 baklažaani
  • 5-6 sl barbeque-maitselist ketšupit
  • 2 sl pruuni roosuhkrut
  • soola
  • 2 želatiinilehte
  • serveerimiseks harakputke
Pane terved baklažaanid ahju 200 kraadi juurde küpsema. Küpseta, kuni viljad on kortsus ja mustaks tõmbunud (umbes 30 minutit). Püreesta kannmikseris, sega juurde suhkur ja ketšup.
Paisuta külmas vees želatiinilehed ja sulata väheses kuumas vees. Nirista kuum želatiinisegu baklažaanisegu hulka. Pane vormi ja lase külmkapis tarduda.
Haki sibul hästi peeneks. Kraabi liha noaga (või lase läbi hakklihamasina) võimalikult peeneteks kiududeks. Sega liha juurde sibul, lendkala mari, tšillihelbed ja maitsesta soolaga. Serveeri koos tarrendatud baklažaani ja harakputke oksadega.