Kadaka ja suhkruga suitsutatud veisefileetartar

  • 2 kg veisevälisfileed
  • 25 g soola
  • 5 g pipart
  • 3 sl roosuhkrut
  • 10 g kadakamarju
  • 1 poolik punane sibul
  • 1 küüslauk
  • 5 g mett
  • peotäis rukolat
  • 4 sl oliiviõli
  • 4 kirsstomatit
  • fooliumi
  • lepalaaste
  • kadakaoksi
Puhasta välisfilee kelmetest ning maitsesta tugevamalt soola ja natukese pipraga. Jäta 1 päevaks külmkappi seisma.
Kuumuta suitsutuskasti põhjas kadakaoksad, kadakamarjad, lepalaast ja 3 sl suhkrut. Tõsta liha restiga kasti ja sulge kaas. Lase küpseda umbes 10-15 minutit, liha peaks saavutama pruunika jume.
Küpseta küüslauk ahjus koos pooliku sibulaga, millele pane peale 0,5 tl mett. Serveeri salatiga rukolast, tomatist ja oliiviõlist, maitsesta suhkru ja soolaga.