Kamamisu ehk õhuline tiramisu kamaga

Kogus: 8-10-le

  • 18 savoiardi küpsist
  • 120 ml hästi kanget kohvi
  • 2-3 sl Vana Tallinna likööri
  • 2 dl 35%-list koort
  • 200 g toorjuustu, toasoojana
  • 2 muna, kollane ja valge eraldatud
  • 3 sl  rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 2 sl rukkikama
  • toorkakao pulbrit pealeraputamiseks
  • rukkilille kroonlehti

Valmista kange kohv ja sega sinna sisse Vana Tallinna liköör.
Vahusta ühes kausis vahukoor. Teises kausis vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga. Vahustamise lõpupoole lisa suhkur ja vahusta munavalged kohevaks tugevaks vahuks. Vispelda munakollased lahti. Kalla toorjuust kaussi ja töötle vispli või mikseriga ühtlaseks kreemiks. Lisa vahukoor, munakollane ja kama. Sega läbi. Viimasena lisa munavalgevaht ja õrnalt alt üles tõstes sega mass ühtlaseks õhuliseks vahuks.
Kasta küpsiseid kiirelt kohvi-likööri segusse ja lao pooled küpsised serveerimisvaagnale. Kui soovid ruudukujulist kooki, siis lao 6 küpsist üksteise kõrvale. Poolita 3 küpsist ja lao küpsisepoolikud eelnevalt vaagnale pandud 6 küpsise otsa, nii et moodustub ruudukujuline küpsisepõhi. Kalla pool toorjuustu-kamavahust küpsisetele ja lao sinna peale siis ülejäänud kohvi-likööri sisse kastetud küpsised. Kalla peale ülejäänud vaht. Puista läbi sõela peale toorkakaod ja soovi korral ka rukkilille kroonlehti. Lase paar tundi külmas seista, et maitsed ühtlustuksid.