Kadaka ja suhkruga suitsutatud veisefileetartar
- 2 kg veisevälisfileed
- 25 g soola
- 5 g pipart
- 3 sl roosuhkrut
- 10 g kadakamarju
- 1 poolik punane sibul
- 1 küüslauk
- 5 g mett
- peotäis rukolat
- 4 sl oliiviõli
- 4 kirsstomatit
- fooliumi
- lepalaaste
- kadakaoksi
Puhasta välisfilee kelmetest ning maitsesta tugevamalt soola ja natukese pipraga. Jäta 1 päevaks külmkappi seisma.
Kuumuta suitsutuskasti põhjas kadakaoksad, kadakamarjad, lepalaast ja 3 sl suhkrut. Tõsta liha restiga kasti ja sulge kaas. Lase küpseda umbes 10-15 minutit, liha peaks saavutama pruunika jume.
Küpseta küüslauk ahjus koos pooliku sibulaga, millele pane peale 0,5 tl mett. Serveeri salatiga rukolast, tomatist ja oliiviõlist, maitsesta suhkru ja soolaga.