Juustu-blondie rabarbriga

Šokolaadikiht

  • 200 g valget šokolaadi
  • 200 g võid
  • 120 g  suhkrut *
  • 4 suurt toasooja muna
  • 120 g riisi- või nisujahu

Haki šokolaad väikesteks tükkideks. Tükelda või, aseta koos suhkruga kastrulisse ja sulata madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni nii suhkur kui ka või on sulanud ja tekkinud ühtlane segu. Keera kuumus kinni, lisa tükeldatud šokolaad kastrulisse ja sega ühtlaseks.

Vala šokolaadi-või segu kaussi, lase paar minutit jahtuda ja klopi selle hulka ükshaaval munad, lisades järgmise, kui eelmine on tainaga segunenud. Viimasena lisa hulka sõelutud jahu. Vala šokolaadimass küpsetuspaberiga kaetud u 20 x 30 cm koogivormi.

Juustukiht

  • 1 suur toasoe muna
  • 300 g toasooja toorjuustu
  • 60 g suhkrut
  • 2 sl vanillisuhkrut
  • 1 sl riisi- või nisujahu
  • 200-300 g tükeldatud rabarberit

Juustukihi jaoks sega kõik ained omavahel, va rabarber. Vala segu vormi, aja laiali ja tee kas nuga, spaatlit või lusikat kasutades koogile marmorjas muster ehk tõsta kihte segamini. Viimasena laota peale rabarbritükid ja suru neid õrnalt taina sisse.

Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit kuni see on äärtest tahenenud, kuid keskosas võib juustukiht veel pisut võdiseda.

Lase koogil vormis täielikult jahtuda ja aseta seejärel külmkappi. Serveerimisel lõika ruutudeks ja puista soovi korral peale veel mündilehti. Hoia kooki õhukindlalt suletud anumas külmkapis.

*kui kasutad tumedat muscovado suhkrut, siis saad koogile marmorja mustri.