Jõuluhõnguline brownie

  • 3 sl brändit või rummi
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 4 suurt muna
  • 150 g tumedat muscovado-suhkrut
  • 100 g suhkrut
  • 200 g jahu (kui soovid gluteenivaba kooki, kasuta riisijahu)
  • näpuotsatäis soola
  • 1 kuhjaga tl piparkoogimaitseainet (soovi korral)
  • 100-150 g pähkleid (nt Kreeka või sarapuupähkleid)
Pane jõhvikad seniks soojendatud rummi või brändi sisse, kuni taina valmis teed. Sega neid aeg-ajalt. Sulata või ja šokolaad veevannil, mikrolaineahjus või pidevalt segades paksupõhjalises nõus. Jäta jahtuma.
Vahusta suhkrud ja munad heledaks vahuks. Edasi vahustades lisa sulatatud šokolaad. Kui šokolaad on munavahuga ühtlaselt segunenud, lisa sõelutud ning soola ja pipakoogimaitseainega segatud jahu, hakitud pähklid ning jõhvikad koos alkoholiga. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 30×20 cm vormi, silu pind ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuni brownie on tahenenud. Lase koogil u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta restile jahtuma. Serveeri jahtunult ja sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut.