Jõhvika posset peedi ja karamellise beseega

Jõhvika posset:

  • 300 ml vahukoort
  • 90 g suhkrut 
  • 100 g jõhvikaid
  • 100 ml vett
Kuumuta jõhvikad veega ja püreesta sauseguriga ning aja läbi sõela. Kuumuta tasasel tulel vahukoor ja suhkur pidevalt segades. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa jõhvikamass ja kuumuta tasasel tulel veel umbes 2 min. Pane saadud kreem külmkappi paariks tunniks tahenema.

Mesine peet:

  • 200 g peeti
  • 60 g mett
Keeda peet vees poolpehmeks, jahuta ja koori. Lõika peedist 1 cm paksused ribad ja pane ahju 160 kraadi juurde 20 minutiks. Lase peedil jahtuda. Pane potti mesi ja kuumuta koos peediribadega paar minutit tasasel tulel. Aseta kõrvale jahtuma.

Karamellbesee:

  • 100 g munavalget (3-4 munavalget)
  • 100 g tuhksuhkrut 
  • 30 ml vett
Vahusta munavalged koos poole suhkrukogusega kergeks vahuks. Keeda ülejäänud suhkrust ja veest suhkrusiirup, lisa see munavalgele pidevalt mikserdades.

Karamellkaste:

Kuumuta kõiki koostisained potis pidevalt segades, kuni kaste muutub pruunikaks. Jahuta. Aseta küpsetuspaberile lusikaga besee, nirista peale karamellkastet ja küpseta beseed 100 kraadi juures 1 tund.
Tõsta taldrikule lusika abil posset, peedid ja kaunista karamelliste beseedega.