Jogurtijäätis tüümiani, mustikate ja virsikuga
Kahele-kolmele
- 1,5 dl heledat siirupit või glükoosisiirupit
- 250 g maitsestamata jogurtit
- 0,5 sidruni mahl ja pisut riivitud koort
- 1 tl vanillisuhkrut
Peale:
- 0,5 dl heledat siirupit
- 0,5 sidruni mahl ja mõni kooreriba
- 1 tüümianioks
- 150 g mustikaid
- 1 virsik
Sega jogurt vanillisuhkru, siirupi ja poole sidruni mahlaga ja lisa ka pisut riivitud sidrunikoort. Vala jäätisemasinasse ja töötle vastavalt masina juhistele ning sügavkülmuta, kui soovid tahkemat magustoitu.
Ilma jäätisemasinata valmistamiseks sügavkülmuta jogurisegu u 4 tunniks, aga käi seda vahepeal kolm-neli korda läbi segamas, et jääkristalle magustoidu sees vähendada.
Marjasegu valmistamiseks soojenda kergelt potis siirup, sidrunimahl ja kooreribad ning tüümian, kuni siirup on korralikult segunenud ja vedelik ühtlane. Jahuta vedelik, eemalda ürdid ja sidrunikoor ning vala viilutatud või tükeldatud virsiku ning mustikate segule. Sega korralikult läbi ning lase u 15 minutit maitsestuda. Serveeri koos jogurtijäätisega.