Jäine küpsisetort

  • 500 g mascarponet
  • 400 ml 35% koort
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 500 g maasikaid
  • 2 pakki kandilisi vanilliküpsiseid
  • küpsiste immutamiseks veidi külma jääteed või piima
  • kaunistuseks maasikaid, söödavaid õisi, ürte vm meelepärast

Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivorm seest toidukilega. Vahusta mascarpone ja koor tuhksuhkru ja vanillisuhkruga tugevamapoolseks kreemiks. Viiluta maasikad. Lao vormi kihiti küpsised, kreem ja maasikad. Korda kuni vorm on täis, kõige peale jäta kreemikiht.
Et ümmargust vormi kandiliste küpsistega täita, pead osa neist tegema väiksemateks tükkideks. Niisuta iga küpsisekihti kergelt külma jäätee või piimaga.
Tõsta vorm vähemalt 2-3 tunniks sügavkülma. Võta 10 min enne serveerimist välja ja kaunista.