Jogurti-juustu marmorkook marjadega

Tainas:

  • 70 g toortatrajahu
  • 60 g maisijahu
  • 20 g magustamata naturaalset kakaopulbrit
  • 50 g tumedat muscovado suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 70 g külma võid
  • 1 külm muna
  • näpuotsatäis soola
Taina valmistamiseks sega omavahel sõelutud jahud, kakaopulber, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Haki noaga või näpi sisse tükkideks hakitud või nii, et tainas meenutaks jämedat saiapuru. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas (vajadusel kasuta veel pisut tatrajahu, et tainas sõrmede külge ei jääks) 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Põhi võiks olla kaetud küpsetuspaberiga. Hoia vormi kuni täidise valmimiseni külmas.
Kui soovid, saad valmistada põhja ka küpsistest. Selleks võta 180 g küpsiseid ja 1 kuhjaga sl tumedat muscovado suhkrut, sega need läbi 70 g sulatatud võiga ja suru lahtikäiva koogivormi põhja, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Hoia vormi kuni täidise valmimiseni külmas.

Täidis:

  • 300 g (2 karpi) toasooja šokolaadi toorjuustukreemi
  • 370-400 g (1 tops) paksu maitsestamata jogurtit
  • 150-200 g (1 karp) toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 6 sl ekstrapeent suhkrut
  • 2 sl vanillsuhkrut 
  • 3 toasooja muna
  • 100 g pohli või meelepäraseid marju
Aseta šokolaaditoorjuust kaussi ja sega see vispliga läbi koos 100 g maitsestamata jogurti, 1 sl suhkru ja 1 munaga.
Teise kaussi aseta ülejäänud 300 g jogurtit ning sega see läbi toorjuustu, 5 sl suhkru, vanillsuhkru ja 2 munaga.
Laota valge toorjuustukreem põhjale, vala tumeda šokolaadiga kreem peale ja aja nuga kasutades kihte segamini, et tekiks marmorjas muster. Puista ühtlaselt peale marjad ja suru neid pisut täidise sisse. Küpseta kooki ahjus 170 kraadi juures 1 tund.
Tee ahjuuks veidi lahti ja jäta kook sinna jahtuma. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Hoia kooki vähemalt paar tundi enne lahtilõikamist külmkapis, veel parem üleöö, sest see on külmana parim! Kaunista marjade ja tumeda šokolaadilaastudega.