Ingverimaitseline aprikoosi-mandlikook
Kogus: 8-le
Koogipõhi
- 200 g jahu (võid kasutada speltajahu)
- 100 g võid, külmana ja tükeldatuna
- näpuotsatäis soola
- 3 sl rafineerimata roosuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 munakollane
- 1-2 sl külma vett
Mandlitäidis
- 100 g võid, toasoojana
- 1 dl rafineerimata roosuhkrut
- 2 muna
- 140 g mandlijahu või peeneks jahvatatud mandleid
- 2 sl jahu
- pöidlasuurune jupp ingverit, peenelt riivituna
- 8 aprikoosi
- heledat suhkrusiirupit
Koogipõhja jaoks töötle võikuubikud, jahu ja sool köögikombainis ühtlaseks puruks. Lisa suhkur ja vanillisuhkur ning munakollane, töötle ühtlaseks ja lisa siis nii palju vett, et moodustuks tainapall. Kummuta tainas ca 22 cm läbimõõduga koogivormi ja suru näppude abil koogivormi põhjale ja külgedele.
Mandlitäidise jaoks töötle toasoe või koos suhkruga mikseri abil kohevaks ja heledaks. Lisa ühekaupa munad (võid sinna ära kasutada ka koogipõhjast üle jäänud munavalge). Järgmisena lisa mandlijahu või purustatud mandlid, riivitud ingver ja jahu. Kalla täidis koogipõhjale ja silu ühtlaseks. Suru otsapidi täidise sisse sektoriteks lõigatud aprikoosid.
Tõsta kook ahju 170-180 kraadi juurde ja küpseta 40-50 minutit või seni, kuni kook on pealt kuldne. Pintselda kooki pealt suhrkusiirupiga ja lase veidi jahtuda enne kui koogi lahti lõikad.