Heeringamari küüslaugupekiga küpsetatud kartuliga

4-6le

  • 150 g heeringamarja

Küüslaugupekiga küpsetatud kartul

  • 600 g kartulit
  • 500 g meresoola (soolal küpsetamiseks)
  • 150 g küüslaugupekki
  • soola
  • pipart

Rohelise sibula kreem

  • 300 g värsket rohelist sibulat
  • 150 g rapsiõli
  • 2 sl sidrunimahla
  • soola
  • suhkrut 

Vahustatud hapukoor

  • 100 g hapukoort
  • soola
Kata küpsetusplaat meresoolaga ja aseta sellele koorega kartulid. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 35-40 minutit.
Haki küüslaugupekk ribadeks. Koori küpsetatud kartulid ja purusta kahvliga peeneks. Aseta purustatud kartulid puhtale küpsetusplaadile, pudista peale küüslaugupeki ribad ja rösti ahjus 180 kraadi juures, kuni küüslaugupekk muutub kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.
Pese rohelised sibulad. Blanšeeri 20-30 sekundit, jahutada kiirelt jäävees ja kuivatada korralikult köögipaberil. Pane kannmikserisse blanšeeritud roheline sibul ja õli ning püreestada umbes 5 minutit. Kurna sibulapüree läbi tiheda sõela. Maitsestada soola, suhkru ja sidrunimahlaga.
Vahusta hapukoor ja näpuotsatäis soola käsimikseriga tugevaks vahuks.