Haug mudas

Tarrend

  •  700 g haugi luid
  • 220 g porgandit
  • 130 g sibulat
  • 30 g tilli
  • 2 tera vürtsi
  • 0,5 l köömneid
Valmista haugi luudest klassikaline puljong. Kui puljong on kurnatud, aseta see uuesti pliidile ja redutseerida 1/3 võrra. Aseta puljong ööpäevaks külmkappi. 24 tunni mõõdudes on puljong tarretunud.

Muld

  • 45 g musta leiba
  • 15 g sarapuupähkleid
  • soola
  •  pipart
Kuivata leib. Rösti sarapuupähklid, koori ning purustda koos kuivatatud leivaga. Maitsesta muld soola ja pipraga.

Praetud haug

  • 100 g haugifileed
  • soola
  • pipart
Maitsesta filee soola ja vähese pipraga. Prae kala kuumal pannil, alustades naha poolest. Avalda kalale kergelt survet, nahk ühtlaselt küpseks. Asetada kuum filee tarrendile.