Hapukoore-panna cotta aedmaasikajäätise ja rabarberikompotiga

12 portsjonit

Hapukoore-panna cotta:

  • 1,5 dl piima (2,5%)
  • 5 dl rõõska koort (35%)
  • 200 g hapukoort
  • 2 vanillikauna
  • 60 g suhkrut
  • 0,5 sidruni või laimi koor ja mahl
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 1 cl grappa’t
  • 3 želatiinilehte (või 6 g želatiinipulbrit)

Leota želatiin külmas vees. Pane piim, pool vahukoore kogusest, suhkur, vanillsuhkur ja pooleks lõigatud vanillikaun potti ning kuumuta madalal tulel umbes 10 minutit. Lase ⅓ kogusest redutseeruda, seejärel lisa sidruni koor, grappa ning želatiin. Jahuta, kuni segu on toasoe.

Vahusta hapukoor, seejärel ülejäänud vahukoor ja sega kokku. Lisa piima-kooremass ja sega ettevaatlikult. Pane segu vormidesse ning hoia vorme vähemalt 6 tundi külmas.

 

Aedmaasikajäätis:

  • 360 ml rõõska koort (35%)
  • 5 munakollast
  • 100 g suhkrut (või veidi vähem, oleneb maasikate magususest)
  • 200 g aedmaasikaid
  • 0,5 laimi mahl

Kuumuta vahukoor, aga ära keema lase. Sega koore sisse suhkruga segatud munakollased, kuumuta veevannil pidevalt segades ja jälgides, et segu temperatuur ei tõuseks üle 84 kraadi. Sõelu kooresegu ja jahuta.

Pese maasikad ja püreesta, kurna püree läbi sõela. 200 g maasikatest saad vähemalt 150 ml maasikapüreed. Sega püree koorega ja valmista jäätis jäätisemasinas.

 

Rabarberikompott:

  • 100 g rabarberit
  • 100 ml vett
  • 100 g suhkrut

Keeda veest ja suhkrust suhkrusiirup. Puhasta rabarber ja lõika neist õhukesed viilud. Rabarberi viilude peale kalla kuum suhkrusiirup, jahuta ja lase mõni tund tõmmata. NB! Ära rabarberit keeda, muidu saad kompoti asemel moosi!