Grillitud arbuus Kreeka pähklite ja Kreeka jogurtiga

  • küpset magusat arbuusi
  • oliiviõli
  • paksu maitsestamata Kreeka jogurtit (kui Kreeka jogurtit ei ole saada, nõruta sõelal või marlil tavalist jogurtit)
  • 100 g Kreeka pähkleid
  • 2 sl suhkruroosiirupit + viimistlemiseks vähemalt teist samapalju
  • lusikatäis võid
  • tuhksuhkrut 
Esmalt valmista siirupist, võist ja pähklitest pähklikaramell. Selleks sulata pannil või, lisa siirup ja pähklid ning lase vaiksel kuumusel pruunistuda (iirise värvi karamell on täiesti paras). Kalla saadud pähklisegu küpsetuspaberile ja jahuta. Seejärel pudista pähklid jahtunud massist lahti – mass ise on korralikult kleepuv ja jube maitsev!
Arbuusi võid valmistada nii pliidil tavalisel pannil kui ka grillile pandud pannil või grillahju plaadil. Resti ei soovita kasutada, nii läheb kogu mõnus mahl kaotsi.
Lõika arbuusist kas kolmnurgad või endale meelepärased kujundid, paksus võiks olla u 3 cm. Puhasta seemnetest. Kuumuta pannil oliiviõli. Puista arbuusitükkidele tuhksuhkrut ja grilli või prae mõlemalt poolt minut-paar. Tõsta taldrikule, aseta peale korralik ports paksu Kreeka jogurtit ning pudista üle pähklikaramelliga. Viimistle siirupiga üle niristades.