Granaatõunaglögi

Kaheksale

Vaja läheb:

  • 1 pudel kergemat punast veini (nt Pinot Noir)
  • 1 l granaatõunamahla (magustamata)
  • 1 apelsini mahl ja u 5 cm riba õhukeselt lõigatud apelsinikoort
  • 1 dl Demerara suhkrut
  • 3 tähtaniisi
  • 5 kardemonikauna
  • 3 nelgitera
  • 1 kaneelipulk
  • 1 sl vanillisuhkrut 
Serveerimiseks peotäis granaatõunaseemneid, apelsiniviile ja soovi korral veidi tumedat rummi.
Vala kõik koostisained potti ja lase keema tõusta. Tõsta pott tulelt, kata kaanega ja lase umbes 30 minutit maitsestuda. Enne serveerimist kuumuta veel korraks ja serveeri kuumakindlatest klaasidest koos granaatõunaseemnete ja apelsiniviiludega. Soovi korral lisa igasse klaasi ka väike sorts tumedat rummi.