Gluteenivaba suhkrukook mandlipralineega

Vaja läheb:

  • 200 g toasooja võid
  • 2 dl tumedat muscovado suhkrut
  • 2 muna
  • 1 apelsini riivitud koor ja mahl
  • 200 g riisijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või suhkruga ühtlaseks vahuks. Seejärel vahusta juurde ükshaaval munad. Lisa ka apelsinikoor ja -mahl. Sega kuivained omavahel ning lisa segades tainasse. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit.

Kate:

  • 100 g kodujuustu
  • 150 g kohupiimastat vanilliga
Püreesta kodujuust ning sega kohupiimaga ühtlaseks. Kata jahtunud koogipõhi kodujuustu-kohupiima seguga.

Pralinee:

  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl mandlilaaste
  • 0,5 tl kaneeli
Pralinee valmistamiseks sulata suhkur kuumal pannil. Lisa kiiresti segades juurde mandlilaastud ning kaneel. Vala saadud segu õhukese kihina küpsetuspaberile jahtuma (tegutse kiiresti, sest suhkur taheneb väga ruttu). Jahtunud pralinee haki noaga tükkideks ning kaunista kook pralineepuruga ja soovi korral tükeldatud apelsinikoortega.