Gluteenivaba šokolaadibiskviidiga kook

Põhi

  • 230 g tumedat šokolaadi
  • 5 suurt muna
  • 150 g ekstrapeent suhkrut 
  • 120 g toasooja võid
  • 50 g jahvatatud mandleid

Kreem

  • 400 g toasooja toorjuustu (või 250 g mascarpone‘t ja 150 g toorjuustu)
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 100 g tumedat šokolaadi
Sulata šokolaad vesivannil, sega ühtlaseks ja lase natukene jahtuda. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vahustades lisa vähehaaval toasoe või, seejärel šokolaad ja jahvatatud mandlid. Teises kausis vahusta munavalgeid pehmete tippude tekkimiseni. Klopi neljandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka ning seejärel sega spaatliga õrnalt ülejäänud. Vala 20 cm läbimõõduga vormi, mille põhi on vooderdatud küpsetuspaberiga, ääred võitatud ja kakaoga üle raputatud. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-50 minutit, kuni kook on kerkinud ja tahke, aga keskelt veel tikuga katsudes niiske. Lase vormis jahtuda.
Kreemi jaoks sulata šokolaad ja lase natuke jahtuda. Vahusta toasoe toorjuust (ja mascarpone) tuhksuhkruga ning sega vispliga segades hulka ka sulatatud šokolaad.
Jahtunud kook eemalda vormist ja lõika horisontaalselt pooleks. Aseta pealmine kiht taldrikule, lõikepool üleval. Määri kreem põhjale ja aseta sellele teine koogikiht lõikepool allpool. Hoia paar tundi külmas ja valmista glasuur.

Glasuur

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 2 sl tuhksuhkrut
Sulata šokolaad vesivannil, lisa juurde või ja tuhksuhkur, sega. Vala glasuur koogile ja lase taheneda.