Dessert “Think green” 

Sorbett hapuoblikast ja kuusevõrsetest:

  • 200 g rohelise õuna mahla
  • 1 sidruni mahl
  • želatiini
  • glükoosi
  • peotäis hapuoblikaid
  • peotäis värskeid kuusevõrseid
Lase õunad läbi mahlamasina, lisa sidrunimahl. Võta veidike mahla ja sulata selles želatiin ja glükoos ning lisa hiljem mahlale. Vala mahl Pacojeti nõusse, lisa kuusevõrsed ja oblikad ning külmuta.

Metsõuna-mousse:

  • 250 g suhkrut 
  • 250 g munavalget
  • 400 g väga hapusid metsõunu
  • 95 g vahukoort
  • 95 g piima
  • 20 g tärklist
  • 120 g munakollast
  • 3 želatiinilehte
Vahusta suhkur ja munavalge tugevaks vahuks. Lase metsõunad läbi mahlamasina. Sega kokku piim ja koor, jättes osa külmast piimast ka tärklise lahustamiseks. Lisa piimasegule metsõunamahl ja piimaga segatud tärklis. Keera kuumus madalamaks ja kuumuta 4–5 minutit, lisa munakollane. Kõige viimasena lisa sulatatud želatiin. Sega vahustatud munavalged ja pliidil kuumutatud mass kokku.

Tikrikompott:

  • 3 dl tikreid
  • 0,5 l vett
  • 1 dl suhkrut 
  • 0,5 vanillikauna
Lase vesi, suhkur, vanillikaun keema ja võta seejärel tulelt. Lase siirupil jahtuda u 60 kraadini, seejärel lisa tikrid. Enne kasutamist lase vähemalt nädal tõmmata.

Rohelise maasika geel:

  • 2 dl rohelisi maasikaid
  • 10 g suhkrut
  • 6 g agar-agarit
Valmista maasikatest mahlatsentrifuugi abil mahl. Lisa mahlale suhkur ja lase keema. Lisa agar-agar ja lase veel mõni hetk keeda. Lase massile tarduda. Seejärel pane tardunud mass kannmikserisse ja purusta ühtlaseks.

Kuusevõrsesiirupi beseed:

  • 50 g munavalget
  • 100 g kuusevõrsesiirupit
Vahusta munavalge siirupiga tugevaks vahuks. Pane vahustatud munavalge pritskotti ja tee küpsetuspaberile väikesed täpid. Küpseta 85 kraadi juures. Serveeri kõik magustoidu komponendid ja kaunista jänesekapsaga.