Beseekattega astelpajukook

Põhi

  • 3 muna (toasooja)
  • 100 g suhkrut
  • 120 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Kreem

  • 3 munakollast (toasooja)
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • 200 g hapukoort (30 % rasvasisaldusega Saare Smetana)
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 200 g külmutatud astelpajumarju

Kate

Pane ahi soojenema 170 kraadile. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Põhja jaoks vahusta munad ja suhkur mikseriga heldaks vahuks. Selleks kulub umbes 5 minutit. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ja sõelu munavahu hulka. Sega kergelt ühtlaseks ja vala tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 20 – 25 minutit, kuni kook on kuldne.

Samal ajal valmista kreem. Vahusta munakollased sukruga ja lisa maisitärklis. Tõsta hapukoor potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades hapukoort soojenemiseni. Vala paari lusikatäie jagu hapukoort munavahu hulka, et temperatuurid ühtlustuksid. Lisa siis kogu munavaht potti ja sega hapukoorega. Kuumuta pidevalt segades kuni segu pakseneb, lisa vanillisuhkur. Võta pott tulelt ja sega sisse külmunud astelpajumarjad.

Vahusta munavalged suhkruga läikivaks tugevaks vahuks. Lisa suhkur järk-järgult kolmes jaos.

Võta vorm ahjust ja määri peale kreem. Tõsta peale munavalgevaht ja küpseta 200 kraadises ahjus kooki veel 15 minutit, kuni kate saab kergelt pruunika jume. Jäta ahju uks paokile ja lase koogil ahjus täiesti maha jahtuda.

Serveerimisel puista peale veel astelpajumarju.