Banaani-pähklikook

  • 150 g võid (toatemperatuuril)
  • 1 dl heledat muscovado suhkrut
  • 3 muna
  • 3 banaani (üliküpset)
  • 4 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl tahiinipastat
  • 150 g erinevaid pähkleid (metspähkel, pekaanipähkel, India pähkel, Kreeka pähkel)
  • 1 dl suhkruroosiirupit
Pane ahi soojenema 180 kraadi peale. Kata 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri küljed võiga.
Koori banaanid ja püreesta saumikseriga.
Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades juurde munad. Sega juurde banaanipüree. Lisa tahiinipasta. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ja lisa segule. Vala tainas vormi.
Küpseta kooki ahju alumisel siinil 40 minutit. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda 15 minutit.
Vala suhkruroosiirup potti ja kuumuta, lisa pähklid, lase mõned minutid pidevalt segades keskmisel kuumusel karamellistuda. Jahuta veidi ja vala koogile. Lase koogil täielikult jahtuda ja serveeri.