Banaani-šokolaadikeeks

20 lõiku

  • 100 g pehmet võid
  • 100 g heledat muscovado suhkrut
  • 2 muna
  • 3 väga küpset banaani
  • 250 g nisujahu
  • 4 sl mõru kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 50 g šokolaadinööpe või hakitud šokolaadi

Mikserda pehme või ja suhkur kreemiks. Lisa edasi miskerdades ükshaaval munad. Purusta banaanid kahvli või saumikseriga ja lisa segule. Sega omavahel jahu, kakaopulber, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Vala kuivad ained pehmete hulka ja sega kõik läbi. Lõpuks puista tainasse šokolaadinööbid või hakitud šokolaad, sega läbi. Vala tainas võitatud keeksivormi või auguga rõngasvormi (selles on ka pildil olev keeks küpsetatud). Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit. Parim küpsetamise päeval ja veel soojalt. Kui aga jääb järgmisekski päevaks, hoia kaetult toatemperatuuril.