Babka kodutehtud Nutellakreemi täidisega

Nutellakreem:

  • 400 g sarapuupähkleid
  • 100 g hakitud tumedat šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/2 tl soola
  • 2-3 sl tumedat suhkrusiirupit
Nutellakreemi valmistamiseks laota pähklid ahjuplaadile ja rösti umbes 170-kraadises ahjus 12-15 minutit. Tõsta ahjust, jahuta veidi ja proovi siis eemaldada tume kest. Võid seda teha köögiräti vahel.
Seejärel tõsta pähklid purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaselt kreemjaks. Sulata šokolaad vesivannil ja lisa siis pähklitele. Lisa ka vanillisuhkur, sool ja siirup. Töötle kreem ühtlaseks.

Pärmitainas:

  • 2 dl piima
  • 30 g presspärmi või vastav kogus (11 g) kuivpärmi
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl soola
  • 100 g rafineerimata roosuhkrut
  • 100 g võid
  • 500 g jahu
  • 200 g Nutellakreemi
  • 2 munakollast
  • riivitud sidrunikoort
  • määrimiseks muna
  • tuhksuhkrut
Pärmitaina valmistamiseks lahusta pärm toasoojas piimas. Lisa juurde umbes pool jahukogusest ja sega tainas ühtlaseks. Kuivpärm sega jahuga koos piima sisse. Lase soojas kohas 20-30 minutit kerkida. Lisa eelkergitusele suhkruga kergelt vahustatud munakollased, sool, sidrunikoor, kardemon ning ülejäänud kogus jahu. Pidevalt sõtkudes lisa ka järk-järgult pehme või sulatatud või.
Sõtku, kuni tainas on ühtlane, läikiv ning lööb käte ja kausi küljest lahti. Kata rätiku või toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima, kuni selle maht on vähemalt kahekordseks muutunud.
Kerkinud tainas kalla ettevaatlikult jahusele töölaulale ning rulli tainarulliga õrnalt vajutades ühtlaseks ristkülikuks. Määri lahtirullitud tainale Nutellakreem ja keera siis tainas rulli. Terava noa või pitsalõikuriga jaota rull pikkupidi kaheks võrdseks ribaks. Põimi tainaribad kokku ning keera palmik omakorda kaheks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-200 kraadi juures umbes 25 minutit. Kui küpsetis kipub pealt liiga tumedaks minema, kata babka pealt fooliumiga.
Valmis babkale puista tuhksuhkrut ja asu aga kiirelt nautima!