Aprikoosi tartlettid

6 tk

Põhi

  • 2 dl nisujahu
  • 3 sl heledat muscovado suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 100 g võid
  • 2 tl kuivatatud- või hakitud värsket lavendlit
  • 1 sl külma vett

Täidis

  • 6 aprikoosi
  • 1 dl mandlijahu
  • 1/2 dl suhkrusiirupit
  • 70 g toasooja võid
  • poole sidruni mahl
  • 1 sl nisujahu

6 tartleti vormi

Põhja valmistamiseks pane jahu, suhkur ja sool köögikombaini ning sega. Lisa juurde külmad võikuubikud, hakitud lavendel ja vesi. Surista kuni moodustub tihe tainapall. Keera tainas toidukilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi.

Rulli jahusel pinnal tainas õhukeseks ja lõik tartletivormiga kuueks ühesuuruseks kettaks. Tõsta kettad ettevaatlikult vormidesse ja suru põhja ja külgede vastu.

Kata tainas küpsetuspaberiga ja raskusega(võib kasutada kuivatatud herneid või ube) Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit.

Täidise valmistamiseks sega mandlijahu siirupi ja pehme võiga lisa jahu ning sidrunimahl. Jaga täidis eelküpsetatud põhjadele ja kata viilutatud aprikoosidega. Küpseta 180 kraadi juures veel 20 minutit.

Serveeri leigelt, juurde võid pakkuda vanillijäätist.