Alaska magustoit Tchaikovsky moodi

Piparkoogibiskviit:

  • 3 muna
  • 90 g pruuni roosuhkrut
  • 90 g jahu
  • 3 g jahvatatud aniisi
  • 3 g jahvatatud kaneeli
  • 3 g jahvatatud nelki
  • 3 g jahvatatud ingverit
Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased 2/3 suhkruga heledaks vahuks. Vahusta ka munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks, lisa ülejäänud suhkur ja jätka vahustamist, kuni munavaht on läikiv ja tugev. Sega ettevaatlikult kokku mõlemad munavahud ja jahu. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala segu plaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.

Mandlisiirup:

Sega omavahel liköör ja siirup.

Vaarikasorbett:

Pane želatiin vähese külma veega 5 minutiks ligunema. Pigista üleliigne vesi välja. Soojenda siirup, lisa paisutatud želatiin ja marjad. Jahuta ja hoia külmkapis. Vahusta kannmikseris.

Itaalia besee tsitrusega:

Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa suhkur kolmes osas, lõpuks lisa tsitruseliste koor.
Koogi kokkupanek: Lõika biskviidist vormi abil ümmargused kettad. Niisuta mandlisiirupiga. Lao peale fileeritud mandariiniviilud. Tõsta lusikaga peale sorbett. Kata munavalgevahuga. Enne serveerimist vala lusikale pisut eau de vie’d, süüta alkohol ja vala see magustoidule.