Ahjuvirsikud
8-le
- 8 virsikut
- 100 g meresoolaga võid
- 100 g heledat muscovado suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 40 ml kalvadost (soovi korral)
Serveerimiseks
- vanillijäätist
- kaeraküpsist
- kaneelisuhkrut
Tõsta terved virsikud ahjuvormi, raputa peale suhkur ja võikuubikud, lisa vanillisuhkur ja alkohol, kui seda kasutad. Tõsta vorm eelkuumutatud 180 kraadisesse ahju ja küpseta 1,5 tundi.
Võist ja suhkrust valmib aeglasel küpsemisel karamelline kaste. Kui kaste tundub liiga vedel, kalla see väiksemasse kastrulisse ja kuumuta veel pidevalt segades, kuni see pakseneb.
Serveeri virsikuid koos vanillijäätisega, nirista juurde kastet. Purusta paar kaeraküpsist ja sega kaneelisuhkruga ning raputa magustoidule.