Kihiline maasikakook pähklise beseega

Beseepõhjad:

Kreem:

Kui kasutad tavalisi ehk koorega sarapuupähkleid, siis laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit, kuni koor hakkab lahti tulema ja pähklid kergelt pruunistuma. Hõõru pähkleid köögiräti või sõrmede vahel, et koored eemaldada ning haki peeneks.
Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks, sega suhkrud omavahel ja hakka seejärel munavalgevahtu edasi vahustades suhkrusegu vähehaaval (supilusikatäis korraga) lisama, kuni tekib läikiv tugevate tippudega vaht. Lisa maisitärklis, äädikas ja 60 g hakitud pähklitest.
Laota küpsetuspaber ahjuplaadile ja tee sellele kaks 20 cm läbimõõduga ringi. Laota munavalgevaht võrdselt kahe ringi vahel ja silu pind. Ühele neist puista peale ülejäänud pähklitükid ja tee soovi korral spaatli V-noaga peale mustreid.
Küpseta koogipõhju ahjus 140 kraadi juures 45-50 minutit, keera kuumus kinni, jäta ahjuuks praokile ja lase beseedel ahjus täielikult jahtuda. Besee on piisavalt küpsenud siis, kui tuleb küpsetuspaberi pealt hõlpsasti lahti.
Kreemi jaoks sega visplit kasutades toorjuust suhkrutega, lisa kohupiim ja sega ühtlaseks. Lõika maasikad pooleks, suuremad neljaks.
Pane kook kokku vahetult enne serveerimist. Koogi võib teha lõplikult valmis ka mõned tunnid enne söömist, kuid siis ei ole alumine kiht enam nii krõbe, vaid nätskem (väga hea on see ikka ja samas ongi kooki kergem lõigata). Aseta siledama pealispinnaga besee serveerimisalusele, määri peale toorjuustu-kohupiimakreem, kata ühtlaselt maasikatega, aseta peale pähklitega beseekiht, sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut ja puista veel maasikaid. Lõika kooki sakilise noaga, et besee võimalikult vähe praguneks.