Biskviitkatte ja martsipaniga rabarberikook
Põhi
- 300 g jahu
- 100 g suhkrut
- 200 g võid
- 1 muna (M)
- näpuotsaga soola
Täidis
- 600 g rabarberit
- 300 g külmkapikülma martsipani
Biskviitkate
- 6 muna (M)
- 6 sl suhkrut
- 4 sl nisujahu
- 2 sl tärklist
- 40-50 g mandlilaaste
- peale sõelumiseks tuhksuhkrut
Põhjaks sega jahu, suhkur ja sool. Pane tükikestena peale külm või. Näpi sõrmede vahel puruseks. Lisa muna, sega ja suru ühtlaseks tainaks. Kogu eelneva saad teha ka köögikombainis: puru tegemiseks kasuta pulse-režiimi ja peale muna lisamist sega vaid nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik. Vormi tainast pätsike, mässi toidukilesse ja hoia pool tundi külmkapis.
Kata u 34×24 cm suurusega ahjuvorm või sama suur kõrgete servadega ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rulli tainas ristkülikukujuliseks koogipõhjaks ja tõsta vormi. Torka kahvliga sisse mõned augud. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit, kuni õrnalt kuldne. Võta ahjust välja.
Tükelda rabarberivarred. Laota põhjalel. Riivi külm martsipan jämedama riivipoolega. Puista riivitud martsipan rabarberite peale.
Katteks vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahu ja tärklis, sõelu munavahule ja sega õrnalt läbi. Vala biskviitkate rabarberi-martsipanitäidisele. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 180 kraadi juures veel u 25 minutit.
Võta kook ahjust ja lase tunnike taheneda. Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.