Pannkoogitort kohupiima-maasikatäidisega

neljale kuni kuuele

Pannkoogid

  • 2 muna
  • 1 sl suhkrut
  • ¼ tl soola
  • 80 g /u 1,5 dl jahu
  • 1, 5 dl piima
  • 1 dl vett
  • 20 g võid

Moos

  • 200 g puhastatud ja tükeldatud rabarbrit
  • 100 g maasikaid
  • 100 g /u1 dl moosisuhkrut
  • 0,5 sidruni mahl

Täidis

400 g paksemat kohupiima
2 dl vahukoort 35%
2 sl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g maasikaid

Lisaks kaunistamiseks maasikaid, rabarbrivarsi, suhkrut, tuhksuhkrut, söödavaid õisi

Alusta moosi valmistamisest. Selleks puhasta ja tükelda maasikad ning kalla koos rabarbritükkide, sidrunimahla ja suhkruga väiksemasse potti. Kuumuta segades keskmisel kuumusel u 8-10 minutit ja vahepeal mulju maasikatükke kahvli abil, et saada ühtlasema tekstuuriga moosi. Kui segu on pehme ja ühtlane, võta pott pliidilt ja lase täielikult jahtuda.

Pannkookide valmistamiseks sulata pannil või ja lisa koos teiste koostisosadega blenderisse. Surista ühtlaseks ja küpseta u 20 cm suurusega pannil õhukesed koogid. Sellest tainakogusest saad u 10 kooki.

Täidise valmistamiseks vahusta kohupiim mikseri abil suhkrute ja vahukoorega ja sega hulka tükeldatud maasikad.

Koogi kokkupanemiseks vooderda 20 cm läbimõõduga koogivorm köögikilega, nii et seda üle vormi ääre väikese varuga rippuma jääks. Tõsta üks pannkook vormi nii, et selle välimine osa ulatub täpselt vormi keskele ja ülejäänud osa jääb vormist veidi välja rippuma. Lao samamoodi vormi põhja veel kolm kooki, nii et kõik neli kooki kergelt üksteist katavad ja vormi põhja ja küljed täidavad. Tõsta nende peale, paralleelselt vormi põhjaga veel üks pannkook ja määri see moosiga kokku. Tõsta vormi 1/3 kohupiimasegust ja aja ühtlaselt laiali. Kata kohupiimakiht jälle uue pannkoogiga ning taas moosi ja kohupiimakihiga ning tee samamoodi ka kolmandat korda. Voldi viimasele kohupiimakihile esimese kihi kookide vormist välja ulatuvad ääred ja kata veel ühe koogiga. Tõsta vormist väljas olev köögikile koogi peale kokku ja kata vorm väiksema taldrikuga, millele võid asetada väikese raskuse. Pista kook vähemalt pooleks tunniks külmikusse, et see paremini vormi hoiaks, aga võid koogi soovi korral sellisel kujul valmis teha ka juba eelmisel õhtul.

Enne serveerimist kummuta kook vaagnale ja eemalda kile. Kaunista tükeldatud maasikate, suhkruga segatud õhukeste rabarbriribade ja tuhksuhkruga ning lõikamisel kasuta teravat nuga.