Šokolaadine küpsisetort ploomidega

kaheksale

  • u 500 g ümmargusi šokolaadimaitselisi küpsiseid (Nt.Kalevi käpaküpsised)
  • 400 g kohupiima
  • 400 ml vahukoort 35%
  • 50 g tuhksuhkrut 
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 g ploome
  • 50 g suhkrut
  • 100 g piimašokolaadi
  • Kaunistuseks ploome, põldmarju, 2-3 küpsist

Puhasta ploomid kividest ja tükelda kergelt. Sega suhkruga ja kuumuta väiksemas potis kaane all u 5 minutit, kuni ploomid on pehmenenud. Lase täielikult jahtuda.

Määri u 20 cm läbimõõduga vedrukinnitusega koogivorm kergelt õliga ja vooderda köögikilega, nii, et seda varuga üle ääre jääb. Selle osa saad hiljem koogile tõsta, et see korralikult maitsestumiseks sisse pakkida. Vahusta vahukoor tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ning sega kohupiimaga. Lao küpsised koogivormi. Esimene kiht lao ainult tervetest küpsistest. Jaga neile kiht kohupiimakreemi ja lao peale uus küpsisekiht. Küpsiste vahed täida nüüd purustatud küpsistega. Tõsta küpsisekihile poole ploomisegust ja sellele taas kohupiimakreem. Järgmine kiht lao eelmisega sarnaselt . Lõpeta kook küpsisekihiga ja tõsta liigne köögikile koogi peale kokku. Tõsta kook külmikusse kuni järgmise päevani maitsestuma. Enne serveerimist eemalda kile koogi keskelt, tõsta koogile serveerimisalus ja kummuta teistpidi. Eemalda vorm ja ülejäänud kile. Haki šokolaad peeneks ja aja keema 50 ml vett. Võta vesi pliidilt ja kalla šokolaad kuuma vee sisse ning sega, kuni saad šokolaadise kastme. Tõsta see järk-järgult koogile ja lase veidi taheneda. Kaunista kook küpsisepuru ja tükeldatud ploomide ning põldmarjadega. Saad ploomid-marjad kenasti läikima, kui need vähese suhkrukogusega eelnevalt läbi segad ja mõne minuti seista lased.