Ricotta-rabarbrikook

Põhi

  • 3 dl nisujahu
  • 1 sl suhkrut
  • 120 g külma võid
  • 1 muna
  • 1 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud sidrunikoort

Täidis

Kate

700 g rabarberit
1 sl tuhksuhkrut

 

Valmista esmalt tainas põhja jaoks. Tõsta kõik ained teraga köögikombaini ja töötle ühtlaseks või näpi kausis kõik kokku, kuni moodustub ühtlane tainas. Suru tainas lahtikäiva põhjaga koogivormi põhjale ja äärtesse. Torgi kahvliga auguliseks ja tõsta külmkappi pooleks tunniks tahenema.

Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta raskusega kaetud (sobib teine vorm või kuivatatud herned või oad) koogipõhja esmalt 10 minutit, kuni see muutub pisut kuldsemaks.
Samal ajal sega kokku täidise ained. Hõõru suhkur ja või kreemiseks, lisa muna, ricotta ja mandliahu. Maitsesta kaneeli või vanilliga.

Alanada ahju kuumust 180 kraadini ja vala täidis eelküpsetatud põhjale. Tükelda rabarber ja lao koogile. Küpseta veel 30 minutit.
Jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.