Šokolaaditort
- 100 g tumedat šokolaadi
- 100 g võid
- 40 ml espressot
- 50 g musti ploome
- 50 g tumedat muscovado suhkrut
- 170 g jahu
- 2 tl soodat
- 4 muna
- 100 g suhkrut
- 2 tl kakaopulbrit
- 75 ml keefiri
- 2 tl vanillisuhkrut
- soola
Kreem
- 500 g toorjuustu
- 150 g tumedat šokolaadi
- 1 dl tuhksuhkrut
- 2 sl Baileys likööri
Pane ahi soojenema 180 kraadile ja kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri ääred võiga.
Pane või ja tükeldatud šokolaad paksupõhjalisse kastrulisse ja sulata keskmisel kuumusel pidevalt segades. Lisa kohvi. Pane mustad ploomid ja tume muscovado suhkur eraldi kaussi ja töötle saumikseriga pastaks. Sega šokolaadisegu juurde.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde keefir ja šokolaadisegu. Sega sooda ja vanillisuhkur jahuga ja sõelu tainasse. Sega ühtlaseks.
Küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Kontrolli küpsust tikuga, kui koogi keskele torgatud tikk tuleb puhtalt välja on kook küps. Jahuta kook täielikult maha.
Kreemi valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sulata šokolaad ja lisa toorjuustule. Vala juurde liköör ja sega ühtlaseks.
Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks ühesuuruseks kettaks ja määri vahele kreem. Kata kook pealt ülejäänud kreemiga.