Hõõgveinis pošeeritud pirnid
Kogus: 6-le
- 6 ühesuurust kõvemat pirni, koorituna
- 1 pudel punast veini
- 5 kardemonitera
- 5-6 tera nelki
- 5 tähtaniisi
- 1-2 kuivatatud apelsinikoort
- 1 kaneelikoor
- 1 dl rafineerimata roosuhkrut
- sidrunimahla
Kalla potti punane vein. Lisa maitseained ja suhkur. Võid kasutada ka valmis hõõgveinisegu. Kuumuta keemiseni ja jäta paariks tunniks tõmbama.
Koori pirnid ja lõika väike tükk otsast ära, et pirne oleks võimalik püstiselt taldrikule asetada. Tõsta pirnid potti nii, et nad oleksid üleni veiniga kaetud. Kuumuta keemiseni ja keeda siis pirne umbes 30 minutit. Jahuta täielikult. Tõsta pirnid hõõgveinist välja ja soovi korral keeda vein kokku, kuni ta muutub siirupiseks. Kurna vürtsid veini seest välja. Soovi korral lisa veidi sidrunimahla.
Serveerides tõsta igale sööjale üks pirn ja nirista juurde veidi hõõgveini. Soovi korral võid juurde pakkuda vahukoort, mascarponekreemi või vanillijäätist.