Hilissuvine martsipanikrõbedik

kuuele

  • 150 g martsipani
  •  50 g mandleid
  •  50 g täistera kaerajahu
  •  50 g rafineerimata suhkrut
  •  50 g külma võid
  •  0,5 tl kardemoni
  •  0,5 tl soola
  •  500 g õunu
  •  300 g ploome
  •  200 g pohli
  •  50 g rafineerimata suhkrut 
 Purusta mandlid kergelt köögikombainis, lisa jahu,sool, tükeldatud martsipan ja suhkur koos kardemoniga ning töötle ühtlasemaks. Lõpuks lisa või ja töötle, kuni saad ühtlase pudi.
 Koori ja puhasta õunad ning eemalda ploomidelt kivid. Tükelda kergelt ja sega pohlade ja suhkruga. Vala marja-puuviljasegu võiga määritud u 25 cm läbimõõduga ahjuvormi või jaga 6 väiksema vormi vahel ja pudista peale martispanisegu.
 Küpseta 170-kraadises ahjus u 40 minutit. Kui puuviljasegu on pehmenenud, aga kate võiks pisut veel jumet saada, tõsta ahjutemperatuur 190 kraadini ja küpseta veel 5-10 minutit. Sobib serveerimiseks kas kergelt või täielikult jahtununa ja eriti hea maitseb koos vanillijäätisega.