Troopiline laimikook kookose kondenspiimaga
Koogipõhi
- 150 g Digestive küpsiseid
- 50 g võid
- 2-3 sl kookoshelbeid
Kookospiima-laimitäidis
- 400 g (kookospiima) kondenspiima
- 200 g toorjuustu
- 1,5 tl vanillisuhkrut
- 2 laimi mahl
- 1 laimi riivitud koor
Kaunistamiseks
- 1 dl 35%-list koort
- 1 sl rafineerimata roosuhkrut
- Laimilõike ja riivitud laimikoort
Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised ning sega need sulatatud võiga ja kookoshelvesetega. Suru purutainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhjale (sobib väiksemat sorti ca 20 cm läbimõõduga vorm). Küpseta ahjus 6-8 minutit, kuni põhi hakkab kergelt pruunistuma.
Sega omavahel täidise ained – kondenspiim, toorjuust, vanillisuhkur, laimimahl ja –koor. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 25 minutiks, kuni kook hakkab äärtest pruunistuma ning keskelt veel kergelt võbeleb. Tõsta kook jahedasse ja lase vähemalt paari tunni jooksul täielikult jahtuda. Jahedas kalgendub koogi täidis. Kaunistamiseks vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga ning pritsi tordipritsi abil koogile. Kaunista laimiviilude ja riivitud laimikoorega.