Panniküpsis

  • 100 g pehmet võid
  • 1 dl heledat muscovado suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna (M)
  • 1,5 dl toortatrajahu
  • 1 dl nisujahu (spelta)
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 50 g tumedat šokolaadi, hakitult
  • 30 g sarapuupähkleid, hakitult
  • 35 g valget šokolaadi, suuremateks tükkideks hakitult
  • lisandiks karamellikastet (vt. õpetust) ja karmellijäätist
Hõõru suuremas kausis pehme või suhkru ja vanillisuhkruga kreemiks. Lisa muna, sega läbi. Sega jahud küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa tainale ja sega. Seda on mugav teha käte abil. Sega tainasse hakitud tume šokolaad ja pähklid.
Määri u 23 cm läbimõõduga malmpann võiga. Tõsta tainas pannile ja vajuta käte abil laiali. Vajuta taina sisse valge šokolaadi tükid. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-22 minutit.

Karamellikaste:

Mõõda kastrulisse kõik vajalikud ained, kuumuta keema ja keeda vaiksel kuumusel ilma kaaneta 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. Vahepeal sega õrnalt ja aeglaselt. Lase kastmel jahtuda. Külmkapis hoides pakseneb ta veelgi.
Lõika panniküpsisest sektorid ja paku koos karamellkastme ja jäätisega.