Ploomipiruk karamellistatud Kreeka pähklitega
Pähklid:
- 1 dl Kreeka pähkleid
- 1 sl tumedat muscovado-suhkrut
- Veidi kaneeli
Haki pähklid väiksemaks. Kuumuta pann, pane pähklid pannile. Rösti neid aeg-ajalt liigutades paar minutit. Lisa suhkur ja kaneel ning kuumuta kogu aeg liigutades, kuni suhkur karamellistub.
Ploomid:
- 8 ploomi
- 2 dl dessertveini
- 1 dl suhkruroosiirupit + veidi pintseldamiseks
Viiluta ploomid 1 cm paksusteks viiludeks. Lase veinil keema tõusta ja lisa siirup. Keeda vaevu podisevas siirupileemes ploomiviile paar minutit. Tõsta nõrguma ja jahuta. Rulli 500 g pärmilehttainast lauale lahti. Lõika 5×5 cm suurused ruudud ning suru väikese klaasiga iga ruudu keskele pealmise tainakihi sisse rõngas. Tõsta ploomirattad rõngastele, suru veidi kinni ja pintselda ploomi pealt lahke käega siirupiga. Küpseta ahjus ploomipirukaid, kuni tainas on kuldpruun. Peale küpsetamist tõsta ploomidele karamellistatud pähkleid.