Matused
Keha
- 200 g apelsinimahla
- 50 g kirsimoosi
- 20 g agar-agarit
Kuumuta potis apelsinimahl ja kirsimoos. Lisa agar-agar. Pane vormi ja lase sügavkülmas 5 minutit tarduda.
Šokolaadimuld
- 75 ml suhkruroosiirupit
- 50 g šokolaadi
Pane siirup potti ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega. Kalla majapidamispaberiga kaetud taldrikule ja jahuta külmkapis. Jahvata peeneks.
Šokolaadivaht
- 75 g vett
- 45 g tumedat šokolaadi
- kauss jääga
Lase vesi keema, lisa vette šokolaad, sega kuni mass seguneb. Tõsta pott jäävannile ja jätka segamist, kuni tekib paraja paksusega mass.
Kirsimoos
- 100 g kirsse
- 35 g 1+3 moosisuhkrut
Pane kirsid ja moos potti ja keeda, kuni moos pakseneb. Suru läbi sõela. Aseta serveerimistaldrikule šokolaadivaht, tõsta peale keha, äärista šokolaaditükkidega. Raputa juurde šokolaadimulda, kirsimoosi ja kaunista tuhksuhkruga.