Vürtsikad kanatiivad sidruniga

Kuuele

Vaja läheb:

  • 1 kg kanatiibu
  • 2 sidruni koor ja mahl
  • 6 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 sl soola
  • 1 sl suitsutatud paprikat
  • 1 sl koriandriseemneid
  • 1 sl vürtsköömneid
  • 0,5 tl tšillihelbeid
Sega suuremas kausis kokku sidrunikoor ja -mahl, paprika, suhkur ning sool. Pressi küüslauguküüned läbi küüslaugupressi ja lisa segule. Peenesta koriandri- ja vürtsköömneseemned ning tšillihelbed uhmris ning lisa marinaadile. Lisa kanatiivad, sega need marinaadis hoolega läbi ning lase vähemalt 20 minutit maitsestuda.
Määri ahjuplaat kergelt õliga, pane sellele kanatiivad ja vala need kaussi järelejäänud marinaadiga üle. Kata ahjuplaat fooliumiga ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Seejärel eemalda foolium ja tõsta kuumus 200 kraadini. Küpseta tiibu mõlemalt poolt veel umbes 10 minutit, kuni need on kuldpruunid.
Eriti krõbedad tiivad saad siis, kui katad pruunistamiseks küpsetusplaadi fooliumiga, tõstad sinna peale küpsetusresti ja sellele kanatiivad. Valmis tiibadele puista soovi korral pisut hakitud peterselli ja serveeri kuumalt koos sidruniviiludega.