Vanillimaitseline alõtša-mangomarmelaad

500 ml

  • 500 g alõtšasid (võid asendada ka kollaste ploomidega)
  • 1 mango (või 200 g külmutatud mangokuubikuid)
  • 3 dl moosisuhkrut
  • 1 vanillikaun
  • 1 sidruni mahl
 Puhasta alõtsad ( või ploomid) kividest ja pane potti. Lõika vanillikaun pooleks, kaabi seemned välja ning lisa koos 1 sl veega potti. Keeda umbes 10 minutit, kuni alõtšad pehmenevad ja lõhki löövad. Lisa mangokuubikud, sidrunist pressitud mahl ja suhkur ning kuumuta veel umbes 5 minutit. Korja pealt vaht. Jaga marmelaad eelkuumutatud purkidesse ja sule õhukindlalt.
 NIPP! Vilju võib keeta ka eelnevalt kividest puhastamata. Sel juhul keeda neid koos kividega umbes 10 minutit, tõsta siis pott pliidilt ära ja korja kivid lusikaga välja. Alles seejärel lisa mangokuubikud, vanillikaun, sidrunist pressitud mahl ja moosisuhkur ning keeda veel u 5 minutit.