Valge šokolaadi-laimikook
- 200 g valget šokolaadi
- 75 g ekstrapeent suhkrut
- 75 g võid
- 30 g jahu
- 5 muna valged ja kollased eraldi
- 75 g g toorjuustu
- 4 laimi mahl
- 2 sl suhkrut vormi raputamiseks
Kate
- 3 munavalget
- 150 g ekstrapeent suhkrut
- 1 laim
Pane ahi soojenema 175 kraadi peale. Sulata vesivannil šokolaad ja või. Tõsta kõrvale. Lauamikserit kasutades vahusta munakollased heledaks vahuks 50 g suhkruga, lisa toasoe toorjuust ja laimikoor. Sega juurde šokolaadi-võisegu ja laimimahl.
Lauamikseri puhtas kausis vahusta munavalged, lisa vahustamise käigus ülejäänud suhkur. Sega jahu ja munavalge vaht vaheldumisi ülejäänud tainaga. Määri 23 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja raputa üle suhkruga. Vala tainas vormi ja aseta vorm suuremasse küpsetusvormi või sügavale ahjupannile. Vala alumisele vormile kuum vesi, nii, et vorm oleks poolenisti vees. Küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Küpsust kontrolli kooki torgatud tikuga, kui see tuleb puhtalt välja on kook valmis. Lase vormis jahtuda ja tõsta paariks tunniks külmkappi.
Kummuta kook serveerimisalusele ja valmista kate. Pane munavalged ja suhkur potti ja tõsta pott suuuremasse kastrulisse milles on kuum vesi. Kuumuta vesivannil munavalgeid ja suhkrut pidevalt segades kuni suhkur on sulanud. Kalla segu lauamikserisse ja töötle kuni vaht on pehmete tippudega ja läikiv. Riivi laimikoor ja pane kõrvale. Pigista laimimahl munavalgesegusse ja sega läbi. Määri kreem koogile ja põleta pealt gaasipõleti abil pisut jumekamaks. Kui sul gaasipõletit
ei ole, kuumuta ahjus grillielement ja tõsta kook koos serveerimisalusega korraks ahju, aga ole valvas! Pealt pisut jumekamaks muutub kook 2-3 minutiga.
Serveerimisel puista peale riivitud laimikoort