Väikesed sametkoogid pisikese peediga

4-6 koogikest

Kook

  • 300 g jahu
  • 80 g heledat muscovado suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 1 sl magustamata kakaopulbrit
  • 300 ml keefiri
  • 200 g keedetud peeti riivitult
  • 1 dl oliiviõli
  • 3 muna
  • 1 sl õunaäädikat
  • 1-2 tl punast toiduvärvi (soovi korral)

Kreem

Kaunistuseks meelepäraseid marju

Pane ahi soojenema 180 kraadile. Sega kuivad ained omavahel. Teise kaussi kalla keefir ja lisa riivitud keedupeet. Töötle sauseguriga ühtlaseks. Lisa õli ja äädikas ning klopi ükshaaval juurde munad. Ühenda mõlemad segud ja sega ühtlaseks. Kata sügavam ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala tainas plaadile. Küpseta 20-30 minutit. Kook on küps, kui sisse torgatud puutikk tuleb puhtalt välja. Lase jahtuda.

Sega kreemi ained mikserit kasutades ühtlaseks. Lõika kook küpsisevormi või klaasi abil ümmargusteks tükkideks. Tõsta üks ring taldrikule ja määri peale kreemi, tõsta peale teine ring ja määri jälle kreemiga. Tee kahe või kolmekihilised koogid ja kata kreemiga. Kaunista marjadega.