Vahvlid rabarberi-apelsinikastme ja vanillikreemiga

Vahvlid
8 tk

  • 200 g nisujahu
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • suts soola
  • 100 g võid
  • 300 ml piima
  • 1 muna
  • vahvlite küpsetamiseks õli

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Sulata või. Lisa piim, sulavõi ning lahtiklopitud muna kuivainetele. Lase tainal vähemalt 15 minutit seista. Võid taina ka juba eelmisel õhtul valmis teha ja külmkappi seisma panna. Vajadusel vedelda enne küpsetamist veega, sest jahu seistes paisub. Küpseta õlitatud vahvliraudade vahel vahvlid valmis.

Rabarberi-apelsinikaste

  • 200 g rabarberivarsi
  • 4 sl suhkrut
  • 1 sl apelsinimahla
  • 1 tl riivitud apelsinikoort

Tükelda rabarberivarred ja tõsta väiksesse potti. Lisa suhkur, apelsinimahl ja -koor. Sega läbi ja lase 15 minutit seista. Kuumuta keema ja lase madalal kuumusel kaane all podiseda, kuni rabarberid on pehmed, umbes 10 minutit. Jahuta.

Vanillikreem

  • 2 munakollast
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • suts soola
  • 1 sl maisitärklist
  • 2,5 dl piima
  • 1 sl võid
  • 1-2 tl rummi

Klopi munakollased lahti. Vispelda hulka suhkrud, sool, tärklis ja piim. Kuumuta hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Aega läheb 3-4 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja rumm. Jahuta esialgu vispliga aeg-ajalt segades (ikka tükkimineku vältimiseks) ja lase seejärel kreemil külmkapis lõplikult jahtuda.