Vaarika-šokolaadikook soolase suudlusega
Põhi
- 100 g mandlijahu
- 50 g nisujahu või toortatrajahu
- 2 tl naturaalset magustamata kakaopulbrit
- 50 g tumedat muscovado suhkrut
- 1 muna
- 50 g soolakristallidega võid
Vahele
- 100 g (külmutatud)vaarikaid
- 2 sl marmelaadisuhkrut
Täidis
- 2 dl (kaera)koort
- 50 g valget šokolaadi
- 3 sl tarretisesuhkrut multi
- 100 (külmutatud) vaarikaid
Peale
marjajahu (vaarika või pohla)
Pane põhja ained köögikombaini ja töötle lõiketera kasutades tainapalliks või näpi kausis segu kuni moodustub ühtlane tainas. Suru tainas lahtikäiva vormi põhjale ja äärtesse ja tõsta vorm pooleks tunniks külmkappi (kasutasin madalat 20 cm läbimõõduga koogivormi, mille põhi käib ära). Soojenda ahi 200 kraadini. Torka koogipõhi kahvliga auguliseks ja küpseta 15 minutit. Lase jahtuda.
Tõsta 100 g vaarikaid potti ja kuumuta kesmisel kuumusel, kuni marjad sulavad, lisa marmelaadisuhkur ja keeda 5 minutit. Lase jahtuda ja määri koogipõhjale.
Püreesta sauseguriga ülejäänud vaarikaid. Jäta ootele. Kuumuta koor keemiseni ja lisa tükeldatud šokolaad. Lase sulada, ära keeda. Lisa tarretisesuhkur ja sega ühtlaseks. Vala juurde vaarikapüree ja sega ühtlaseks. Vala vormi ja hoia kooki külmkapis kuni see taheneb. Vähemalt 3 tundi. Serveerimisel raputa peale marjajahu või kaunista marjadega.