Ürdine salat bulguri ja aprikoosidega

Kogus: neljale

 

  • 2 dl vett
  • 1 dl bulgurit
  • 2 sl hakitud peterselli
  • 2 sl hakitud piparmünti
  • 2 sl hakitud pistaatsiapähkleid (soolamata, röstimata, võid asendada ka mandlitega)
  • 1 väike hakitud punane sibul
  • peotäis rukolat
  • 5 sektoriteks lõigatud aprikoosi

Kaste

Kastmeks vispelda kokku oliiviõli, sidrunimahl. suhkrusiirup, soola ja pipar. Võid kastme valmistada ka kanetatud purgis tugevalt raputades.

Vala vesi potti, lisa veidi soola ja sõrista sisse bulgur. Kuumuta keema ja keeda madalal kuumusel kaane all u 7 minutit. Selle ajaga peaks vesi terakestesse imbuma. Vajadusel nõruta bulgur. Vala õhukese kihina suuremale madalale taldrikule ja jahuta täielikult. Sega seejärel bulguri hulka hakitud petersell, piparmünt, pistaatsiapähklid ja punane sibul ja rukolalehed. Vala salatile 2/3 kastmest, sega õrnalt. Laota salat vaagnale või suurele taldrikule, lisa aprikoosisektorid. Nirista peale ülejäänud kaste. Jahvata peale musta pipart.