Tummine šokolaadikook pähklite ja kõrvitsaga

  • 80 g võid
  • 150 g  tumedat muscovado suhkrut
  • 3 muna
  • 1 sl brändit, konjakit, rummi või külma kanget kohvi
  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 130 g riisijahu ja 2 tl küpsetuspulbrit VÕI 130 g nisujahu ja 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g naturaalset magustamata kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 200 g tumedat (tervete) metspähklite või mandlitega šokolaadi
  • 0,5 tl peenestatud kardemoni või 1 tl jahvatatud kaneeli (soovi korral)
  • tuhksuhkrut, marju

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Klopi munad ja suhkur ühtlaseks, sega läbi võiga. Sega hulka kõrvitsapüree ja alkohol või kohv.

Sega sõelutud kuivained (jahu, kakao- ja küpsetuspulber ning sool) omavahel läbi ja sega taina hulka. Tükelda šokolaad (võivad olla suuremad, u 0,5 cm suurused tükid) ja sega seegi tainasse. Soovi korral lisa ka kardemon või kaneel.

Laota tainas 20×20 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi, silu pind ja küpseta 170-kraadises ahjus u 25 minutit, kuni kook on äärtest tahenenud (keskelt võib veel pisut võdiseda). Lase koogil vormis jahtuda ja hoia enne söömist paar tundi külmkapis. Serveerimisel sõelu peale veidi tuhksuhkrut ja puista marju.