Tomati-toorjuustukastmes pasta spinati ja hernestega

8-le

  • 400 g kuiva pastat
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl oliiviõli
  • 400 g purustatud tomateid (1 konserv)
  • 2 sl tomatipastat
  • 1-2 sl pruuni roosuhkrut
  • 1 tl punet
  • 200 g toorjuustu (tavalist või mascarpone‘t)
  • 90 g riivitud parmesani (või Valio Fortet)
  • 150 g külmutatud herneid
  • 100 g spinatilehti
  • soola
  • musta pipart
  • basiilikulehti
Pane pastavesi keema ja keeda pasta al dente. Samal ajal alusta kastme valmistamist: haki sibul, küüslauk vajuta noaseljaga lamedaks ja haki. Kuumuta sügavamal pannil oliiviõli ja prae sibulat ja küüslauku madalal kuumusel umbes 5 minutit. Ära pruunista! Lisa purustatud tomatid koos vedelikuga, tomatipasta, suhkur ja pune. Sega läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lase vaikselt podiseda 10 minutit. Lisa pool riivitud parmesanist ja supilusikaga törtsude kaupa tõstes toorjuust. Sega kuumutades ettevaatlikult vispliga läbi, kuni juustud on sulanud ja kaste ühtlane. Seejärel lisa külmutatud herned ja keeda kastet veel 5 minutit. Lisa spinatilehed, sega kastmesse. Keeda, kuni spinat on “kokku kukkunud”.
Sega keedetud ja kurnatud pasta kastmega. Serveeri ülejäänud riivjuustuga ülepuistatult, soovi korral jahvata peale veel musta pipart. Puista peale basiilikulehti.