Pasta tiigerkrevettide ja maasikatega

1 portsjon

  • 40 g Parmesani
  • 60 g pastat tagliolini 
  • 100 g tiigerkrevette või krevette
  • 120 g maasikaid
  • 100 ml vahukoort
  • 1 šalottsibul
  • 40 ml oliiviõli
  • 40 ml kuiva valget veini
  • ½ tl šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
  • ½ tl tumedat kakaod
  • piparmündilehti
  • soola
  • pipart

Pane pasta soolaga maitsestatud vette keema. Prae sibul kergelt oliiviõlis, lisa kuiv valge vein, kuumuta ja lase aurustuda. Seejärel lisa vahukoor ning kuumuta veel natuke. Lisa pannile ka hakitud tiigerkrevetid või väiksed kooritud krevetid, tükeldatud maasikad ja mõni piparmündileht. Tõsta ka keedetud pasta pannile ning sega kastmega kergelt kokku, lisa maitseks natuke pipart.

Tõsta pasta krõbedasse Parmesani-pessa. Kaunista mõne maasikaviiluga ning puista üle tumeda kakao ja šokolaadimaitselise tuhksuhkruga.

Krõbeda Parmesani-pesa valmistamine:

Laota küpsetuspaberile ringikujuliselt 40 g peeneks riivitud Parmesani ning aseta 1 minutiks mikrolaineahju. Pärast kuumutamist pane Parmesanile kiiresti peale klaas või klaaskauss ning vormi juustust sobiva kujuga pesa.