Tivoli heeringas ehk magusvürtsises marinaadis heeringas köögiviljadega
- 500 g heeringafileed, tükeldatuna
- 1 punane paprika, tükeldatuna (võimalusel eelista pika kaunaga paprikaid)
- 1 tšillipipar, õhukeste viiludena
- 1 porgand, õhukeste viiludena
- 10 cm jupp porrulaugu helerohelist osa, õhukeste viiludena
Marinaad
- 3 sl vett
- 2 sl rafineerimata roosuhkrut
- 3 sl valge veini äädikat
- 2 sl tomatipastat
- paar loorberilehte
- 10 tera nelki, vürtsi, musta pipart ja kadakamarju (võid kasutada neid kõiki korraga või osa valikust)
- 3 sl õli
- 1 sl 30%-list äädikat
Tõsta marinaadi ained kastrulisse v.a. 30%-line äädikas, lisa ka porgand ja lase keema tõusta. Keeda paar minutit, lisa äädikas ja jahuta siis toatemperatuurini. Lisa ülejäänud ained marinaadi sisse, sega kõik läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks külma maitsestuma. Parim on maitse siis, kui heeringas on saanud paar päeva külmas maitsestuda.