Tartar lambalihast estragoni majoneesiga

4-le

  • 200 g lamba sisefileed
  • soola
  • pipart
  • ½ tl koriandrit
  • ½ tl vürtskööment
  • ½ tl kurkumit
  • ½ tl safranit
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl tšillipulbrit
  • hakitud murulauku

Eemalda lihalt kelmed ja hakki/kraabi terava noaga hästi peeneks. Sega juurde maitseained. Tõsta liha taldrikule ja vormi rattaks. Kaunista marineeritud nuikapsa ja peediga marineeritud varsselleri ning punase sibulaga. Nirista juurde estragoni majoneesi ja peterselli õli.

Estragoni majonees

  • 4 munakollast
  • 100 ml rapsiõli või muud mahedamaitselist õli
  • peoga värskeid estragonilehti
  • 1tl õunaveiniäädikat
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 1/2 tl suhkurt
  • soola

Pane munakollased, suhkur, sool, sinep, veiniäädikas ja estragonilehed kannmikserisse ja töötĺe ühtlaseks. Võid kasutada ka saumikserit.
Seejärel nirista majoneesi põhjale vaikselt juurde rapsiõli nii, et masin samal ajal edasi pöörleb. Jätka, kuni majonees on parajalt paks ja kuni estragon on kenasti segunenud.